Αρχική Σελίδα  Υπηρεσίες  Photo Galleries  Θα μας βρείτε εδώ  Επικοινωνία  |  Ο Τόπος μας  ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ!

Άναξος, Πέτρα, Μόλυβος...

CHRISTINA'S GARDEN

Ο Τόπος μας... Άναξος, Πέτρα, Μόλυβος

EN >>> GR >>>

ΑΝΑΞΟΣ 
H Άναξος βρίσκεται στην Βόρεια Λέσβο σε θέση ιδανική, δύο μόλις χιλιόμετρα απ' την Πέτρα και επτά απ' τον Μόλυβο, συνδέεται δε με αυτά και την Εφταλού με πολύ συχνά δρομολόγια των τοπικών λεωφορείων. 
Η φημισμένη παραλία της είναι αμμώδης και πολύ καλή για κολύμπι, υπάρχει δε μια σειρά από δημοφιλή εστιατόρια κατά μήκος του παραλιακού δρόμου, τα οποία φροντίζουν για όλα τα γούστα.

Η ευρύτερη περιοχή γύρω της συνδυάζει εξαιρετικές φυσικές ομορφιές: ελαιώνες και πευκοδάση, βελανιδιές, κυπαρίσσια, καθώς και οπωροφόρα δέντρα, παραδοσιακά πετρόχτιστα ορεινά χωριά με τρεχούμενα νερά και πλούσια βλάστηση αλλά και παραθαλάσσιους σύγχρονους οικισμούς με αμμώδεις παραλίες και κρυστάλλινα νερά. 

ΠΕΤΡΑ 
Η Πέτρα φημισμένη για την απέραντη αμμουδερή παραλία της, στο Βόρειο τμήμα της όμορφης Λέσβου, είναι ένα πανέμορφο παραθαλάσσιο χωριό που έχει εξελιχθεί σε ένα τουριστικό θέρετρο όπου η παράδοση και η τουριστική ανάπτυξη σμίγουν με αρμονία και σεβασμό προς το περιβάλλον. 
Τα παραδοσιακά καλοχτισμένα σπίτια της απλώνονται γύρω απ' τον επιβλητικό βράχο στο κέντρο του χωριού που τρην κορυφή του είναι χτισμένη η εκκλησία της Παναγίας της Γλυκοφιλούσσας.

Ο παραδοσιακός τρόπος ζωής ανθεί ακόμα με τους ψαράδες είναι απασχολημένοι στο λιμάνι με τα δίχτυα τους και τους αγρότες να κουβεντιάζουν κατά τον πρωινό καφέ τους στην πολυσύχναστη πλατεία του χωριού. Εδώ μπορείτε να απολαύσετε το πρωινό σας ή να περάσετε ζωντανά βράδια στα καφενεία και τις ταβέρνες της περιοχής.

ΜΟΛΥΒΟΣ
Μόλυβος (Μήθυμνα ή Μόλυβο), στο βόρειο άκρο της Λέσβου, είναι αναμφισβήτητα το πιο όμορφο χωριό του νησιού με το γραφικό λιμάνι και το Βυζαντινό του κάστρο στην κορυφή του πέτρινου λόφου που είναι κτισμένος. Σύμφωνα με τη μυθολογία, η Μήθυμνα ήταν μια από τις πέντε κόρες του μυθικού βασιλιά Μάκαρα 
Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική αντιπροσωπεύει τρόπους ζωής και κοινωνικούς ρυθμούς του παρελθόντος. Το 1965 ο Μόλυβος (Μήθυμνα) χαρακτηρίστηκε διατηρητέος οικισμός. Στη Μήθυμνα υπάρχει αρχαιολογική συλλογή με εντυπωσιακά ευρήματα από την περιοχή, και βιβλιοθήκη με περισσότερους από χίλιους τόμους και χειρόγραφα.

Από το 1960 η τουριστική αξιοποίηση αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για όλη τη ζωή και εξέλιξη του Μολύβου. 
Στο Μόλυβο γίνονται κάθε χρόνο πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως επίσης και πολλά Συνέδρια διεθνή και παγκόσμια. Εκθέσεις ζωγραφικής, διαλέξεις, θεατρικές και λαογραφικές παραστάσεις. Οι κάτοικοι του χωριού, εκτός από τον τουρισμό, ασχολούνται με την αλιεία, την ελαιοκαλλιέργεια, την κτηνοτροφία και την γεωργία.

  

CHRISTINA's GARDEN Apartments - Studios, ¨Αναξος Πέτρας Λέσβου 81109 | E-mail: info@christinas-garden.com |  EURObit.